Jučer je obilježeno dvadeset godina od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića i svi mediji su se prisjćali ovog jezivog zločina koji je šokirao ne samo Srbiju nego i cijeli svijet. Jedan od Đinđićevih tjelohranitelja je bio Milan Veurović koji je u momentu samog atentata bio uz njega i tada je i sam teško ranjen.

Milan je odmah nakon što je Zoran osnovao Demokratsku stranku postao njen član a nedugo potom i član ličnog Đinđićevog obezbjeđenja. Prije svog poliitčkog angažmana Milan je imao grupu prijatelja sa kojima je trenirao i bavili su se sprtom a u devedesetim su ga privukla politička dešavanja na srpskoj političkoj sceni pa je bio učesnik i demonstracija 9. marta.

Tako je dobio i priliku da upozna Zorana. Bio je uz njega do premijerovog posljednjeg daha a nakon što je i sam teško ranjen on se zbog toga što mu je bezbjdnost bila ugrožena sa svojom porodicom preselio u Francusku gdje su živjeli nekoliko godina a zatim su se vratili u Srbiju. Nakon toga je bio angažovan kao član obezbjeđenja Vuka Jeremića kada je on bio ministar vanjskih poslova.

Milan je 2014. godine objavio i knjigu pod nazivom “Treći metak: politička pozadina ubistva Zorana Đinđića”, a danas je u pneziji iako ima samo 51 godinu i kako kaže njega su sklonili da se ne bi saznala istina o svemu što se desilo. Inače Milan je u braku sa suprugom Žanom dobio dva sina Vasilija i Mihajla koji je svima poznat kao Vojaž i koji je postao jedan od najpopularnijih pjevača mlađe generacije.

Preporučujemo