Održavanje kuće čistom se čini kao relativno jednostavan posao, ali to zahtijeva dosta truda i vremena, te je posao koji nikad u biti nije završen jer se prašina i prljavština iznova nakupljaju na svim površinama u stanu ili kući.

Mnoge domaćice moraju same da se bave ovim nepoželjnim poslovima jer drugi ukućani često ne učestvuju u ovim poslovima, ali srećom mnogo ljudi na internetu ima zanimljive trikove kojima skupljaju pratitelje i putem svojih savjeta i uputa olakšavaju svima održavanje doma. Jedna od njih je poznata online domaćica Mrs. Hinch koja na Instagramu skuplja milionske brojeve pratitelja zahvaljujući svojim praktičnim savjetima za održavanje čistoće stanova i kuća.

Njen najnoviji trik koji je podijelila na svom Instagram profilu “mrshinchhome” koji i Vi možete zapratiti, uključuje jednostavan trik za dubinsko čišćenje tepiha. Naime, Mrs. Hinch koristi gumeni čistač za stakla prozora i ogledala kao instrument za čišćenje tepiha jer koristeći se ovim, ona uspijeva da izvuče masivne količine prljavštine koje inače profulamo kada usisavamo ili čistimo ručno.

Mnoge žene su se odmah latile posla i same isprobale ovaj zgodni trik te su i same priznale da im tepisi nisu bili baš čisti kako su očekivale te da su mnogo zahvalne gospođi Hinch na njenom savjetu uz pomoć kojeg su otkrile nov i efikasan način da učine svoj pod čišćim a ujedno i stan urednijim. Ovo je jedna od onih situacija gdje pokazuje da treba razmišljati “izvan kutije” kada je u pitanju čišćenje kuće. Šta vi mislite o ovome? Isprobajte i vi ovaj trik i u komentaru podijelite rezultate.

Preporučeno