Ivana Mlađenović se bavila modelingom i nosila je titulu Plejbojeve zečice a dobila je i sporednu ulogu u poznatoj seriji Selo gori a baba se češlja da bi ubrzo nakon toga bila pronađena mrtva u jednom stanu u Kragujevcu. Sve se to dešavalo prije tri godine i tek tada je u javnost isplivala istina o njenom životu koji nije bio nimalo lagan.

Ivana je nekoliko godina prije smrti bila žrtva silovanja a njen napadač je bio poznati vođa navijača u Kragujevcu, Stevan Jevtić koji je zbog ovog zločina bio osuđen na samo dvije godine. Ivana je inače imala dosije u policiji jer je  jedno vrijeme bila i u istražnom zatvoru zbog djela razbojništva. Par godina prije smrti Ivana je dobila i policijsku zaštitu od  Stevana J. koji je cijeli mjesec dana mučio i zlostavljao i držao zatočenu.

Kada je pobjegla i prijavila ga za zlostavljanje utvrđeno je da je on cijelo vrijeme Ivanu držao zatvorenu u svom stanu,silovao je i tukao te joj nanosio povrede oštrim predmetima. Tada je optužen za ovo djelo a pored toga mu se na teret stavljalo i nedozvojeno držanje oružja. Iako je uhapšen, tu Ivaninim mukama nije došao kraj jer je tada počela da dobija prijetnje smrću ako ne povuče svoju izjavu i nakon toga joj je dodijeljena i policijska zaštita.

Ivani su cijelo vrijeme od suđenja pa do njene smrti prijetili a ona je stupila u vezu sa taksistom Milošem Kovačevićem za kojeg s eposlije i vjerila. Njih dvoje  su pronađeni u stanu u bezsvjesnom stanju a prema obdukcijskom izvještaju Ivana se predozirala dok je njen vjerenik u teškom stanju prebačen u bolnicu i ljekari su uspjeli da ga spasu.

Preporučeno