Dosta ljudi vjeruje u nadnaravno, posebno u našoj regiji. Ako se neke neobične i na prvi pogled neobjašnjive stvari dese one se odmah pripisuju nadnaravnim silama a takvih priča na Balkanu ima pregršt. Tako  su o slučaju čovjeka koji je iz jednog sela u okolini Pančeva pisali svi srpski mediji a nakon što je, kada je presjekao drvo u šumi motornom pilom ugledao na panju lik sveca koji njegova porodica slavi još odvajkada.

Dolazila je tada i lokalna televizija da snimi reportažu o ovom nesvakidašnjem događaju a mještani su poslije mjesecima prepričavali sve i nagađali kakvo značenje ovo ima. Pošto je u nedelju koja je iza nas bio najradosniji hrišćanski praznik Vaskrs koji su slavili svi u Srbiji opet imamo sličnu priču koja se ovaj put desila u okolini Topole kada je domaćin Goran Stevanović odlučio da ispeče prase za svoju porodicu i prijatelje.

Pomagao mu je njegov komšija i prijatelj i obojica su svjedočila jednoj neobičnoj pojavi. Naime na panju koji su ubacili da naprave vatru za ražanj se pojavio vatreni krst i oni su odmah sve slikali da bi imali dokaz onoga čemu su svjedočili. Inače Goran kaže da za svaki Vaskrs peče prase na ražnju i da je to u njegovoj porodici tradicija koju je on preuzeo od svog djeda.

Pošto je vrijeme bilo tmurno i svaki čas je mogla pasti kiša, njih dvojica su odlučili da ražanj presele u garažu. Kada su se tamo smjestili Goranov komšija je primjetio vatreni krst na panju koji su stavili da održava vatru i obojicu ih je malo i prošla jeza jer je sve bilo prilično neobično.

Preporučeno