Postoje svakakvi ljudi i svakakve situacije a o nekima se priča godinama nakon što su se desile. Prošli vikend se jedan takav događaj koji će se sigurno dugo prepričavati desio na jednom vjenčanju u Port o Prensu a Haitiju kada je kum Rikardo prije nego su mladenci otplesali prvi bračni ples prišao mladoj koja je u jednom kutku razgovarala sa svojom majkom.

On je bez ikakvog upozorenja ošamario a ona mu je uzvratila sva šokirana. Rikardo tu nije stao nego je bokserom udario u lice i to toliko snažno da se mlada srušila. Svi su ostali u šoku a mladoženja Semjuel je odmah dotrčao da vidi o čemu se radi. Rikardo njega nije udario a li ga je pljunuo i tada su obje porodice krenule na njega da ga istuku i izbace sa svadbe.

Međurtim njega su okružili njegovi prijatelji koji su u isto vrijeme bili i mladoženjini prijatelji a Rikardo je zamolio da mu daju mikrofon jer želi da objasni svoje postupke i da to svi prisutni čuju. Onda je ispričao kako ga je mlada zadnje dvije godine zavlačila i obećavala mu da će prekinuti sa njegovim prijateljem Samjuelom te da je tvrdila kako je zaljubljena u njega.

Ona je čak sa Rikardom ostala u drugom stanju ali je njen budući muž nagovorio da abortira. Rekao je da je Semjuel bogat i da ga zato nijeostavila mada se uvijek klela da je samo njega voljela. Rekao je i da je prije nekog vremena ostao bez para i da mu je Rikardo tada posudio novac jer nije imao šta da jede ali ga je nakon toga stalno zivkao da mu vrati novac iako je mizerna suma bila u pitanju.

Preporučeno