Mnogi ljudi pate od bolova u zglobovima, posebno pri promjeni vremena, te pokušavaju raznim metodama smanjiti ili potpuno otkloniti bolove u zglobovima, a jedna od najčešćih je samoliječenje bez konsultacije sa lekarom, što može biti veoma opasno. Vladan Milošević, koji je gostovao u emisiji, objasnio je da postoje i drugi načini za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima i rekao da je hladno vreme ovim ljudima stvaralo dodatne probleme, veće bolove i poteškoće u kretanju.
Napomenuo je da hladno vrijeme ne samo da uzrokuje bol, već može izazvati i egzacerbacije kod pacijenata koji već imaju bolove u zglobovima. Prirodni načini za ublažavanje takvih bolova. Šipak, magnezijum, kurkuma, bosiljak, tamjan, đumbir, maslinovo ulje, limun i eterična ulja kleke, karafinlića i eukaliptusa a na tržištu postoje i kreme koje sadržavaju neke od ovih supstanci.pozitivno utiču na bolove u zglobovima i mišićima.

Potrebno je ovu kremu utrljati na bolno mjesto jer one imaju i antiupalno i analgetsko dejstvo. Pored ovih prirodnih supstanci imamo i suplemente koji pomažu smanjenju bolova a to su kalcijum, magnezijum, vitamin D3,kolagen i glukozamin koji pomažu u izgradnji kostiju, tetiva i mišića ali je ipak potrebno da se prije korištenja posavjetujete sa svojim ljekarom.

Oglasi - Advertisement