Marko Nikolić, čuveni Giga Moravac, koji je preminuo 2. januara 2019. godine u 73. godini, svojim brojnim radovima pokazao je da je, ma kakvu slavu doživeo, ostao skroman. Kao i svaka normalna osoba, svakodnevno se vozi gradskim prevozom, a gradskim prevozom ide i na onkološko odeljenje na lečenje. Marko Nikolić je rođen 20. oktobra 1946. godine u Kraljevu.”Navikao sam na gradski prevoz, ja sam stara mušterija još od studentskih dana” – rekao je tada proslavljeni glumac, koji je i dok je išao na lečenje, koristio javni gradski prevoz.

Diplomirao je glumu na beogradskoj Akademiji za dramu, film, radio i televiziju. Član je Narodnog pozorišta od 1970. godine. Glumio je u pozorištu, filmu i televiziji. Televizijsku slavu stekao je glavnom ulogom u TV seriji “Bolji život” (1987, 1990), koja mu je donela nadimak Giga Moravac. Poznat je i po ulozi Karađorđa u nekoliko TV serija i TV serija “Vuk Karadžić”.”Išao sam stalno na onkologiju. Bože, hvala ti, sad idem samo jednom u šest meseci”- rekao je glumac.

 

Ispričao je i da ga prepoznaju i da mu ustaju. “Jednom sam ušao u pun autobus, kod Slavije, u stvari baš kad onkologije, jedva sam se ugurao na poslednju platformu. Tu je stajao jedan grmalj, okrenuo se i kada me je ugledao pitao: Da dižem ja nekog? Ajde bre majmuni” – ispričao je pred kamerama Ekskluziva na Prvoj TV.

Oglasi - Advertisement