Jedna naša turistkinja upozorila je na prevarante koje haraju lJetovalištima u Grčkoj. Mirjana je , kako kaže, nakon kupanja krenula sa Koviou plaže ka svome apartmanu te je na svome automobili zatekla rukom napisanu poruku na kojoj je pisalo: ” Pozdrav! Udarili ste moj automobil. Molim vas da me pozovete. Niku iz Rumunije. Idem u policiju ako me ne pozovete. Imam svjedoke” – naveo je autor uz broj telefona. Mirjana je na društvenim mrežama podijelila ovu fotografiju te je upozorila sve da se dobro paze: ” Upozorenje! Obratite pažnju. Lovci u mutnom. Jedini smo bili na parkingu kada smo došli jer smo poranili. Ja svjedok i njih osmoro – navela je Mirjana u Fejsbuk grupi Grčka info te je istakla kako se tu radi o klasičnoj prevari te kako na njenom autu nema nikakvih oštećenja

Sve ovo je izazvalo mnoge komentare te mnogi su sigurni da je neka prevara u pitanju, te da možda neko želi i da izvuče novac preko telefonskog poziva, dok drugi smatraju da se na ovakav način želi turista izvuči iz apartmana kako bi ga opljačkali. Mnogi su Mirjani preporučili da ide na policiju i da sve prijavi, posebno jer neko kasnije i može da nasjedne na ovu prevaru te će tom nekome da presjedne cijeli odmor:

” Pozoveš ih i skinu ti sa telefona pare. Uglavnom vas automat zadrži na vezi neko vrijeme i ne možete da prekinete. To se tarifira po međunarodnoj tarifi i skinu vam određenu količinu para koje kasnije naplate preko mobilnog operatera. Možda vam skinu sve podatke preko softvera koje držite u telefonu. Čuvajte vaše pametne telefone kad krenete na ljetovanje jer su potencijalna meta napada, ne zbog uređaja, već zbog svega gore navedenog” – objasnio je jedan korisnik.

 

Preporučujemo