Da li ste ikad čuli za istočnu filozofiju poznatu kao feng šui? Ovo vjerovanje se zasniva na tome da način na koji uređujete vaš dom mnogo utiče na protok neke energije koja teče oko svih nas i samim tim utiče na vašu sreću i kvalitet života.

Zavisno od toga kako vam je namještaj poredan, njegove kakvoće i kako vam je sve pozicionirano u stanu, vaša sreća i energija će proticati na određene načine, a danas dijelimo mišljenja stručnjaka koji su tu da vam otkriju koje postavke su idealne za feng šui filozofiju i ako želite možete i sami probati neke od ovih stvari.

Prvo ističu da su ulazna vrata vašeg doma najvažnija jer puštaju i ispuštaju određene energije kada neko dođe ili ode te brane vašu intimu i privanost od spoljašnjih uticaja. Morate ih uvijek održavati čistima i izbjegavati da budu crne boje, osim ako gledaju na sjever. Idealno biste imali bijela vrata sa sjajnom metalnom kvakom.  Preporučeno je i da se izbjegavaju biljke s trnjem i raznim bodljama, te se smatra da su kaktusi vaš najveći neprijatelj od kućnog bilja zato što prekidaju cirkulaciju dobre energije i dovode do tenzija i negativnosti.

Zadnja stvar na koju možete obratiti pažnju je to da li imate ogledalo koje gleda na vaš krevet u spavaćoj sobi ili ne. To navodno može utjecati na vašu ljubav i čak dovesti do preljube i miješanja drugih ljudi u bračnu zajednicu.  Šta vi mislite o ovome? Da li vjerujete u feng šui i da li ste voljni isprobati neke od ovih savjeta?

 

Preporučeno