Od kada se u kineskom gradu Wuhanu pojavio korona virus i izazvao pandemiju sa kojom se i danas borimo razni medicinski stručnjaci su postali neka vrsta selebritija i stalno se pojavljuju u medijma i iznose najnovija saznanja o virusu kao i o mjerama koje se poduzimaju.

U Srbiji su najpoznatiji članovi kriznog štaba koji je formiran prije godinu i po doktor Predrag Kon i doktorica Darija Kisić Tepavčević koja je u međuvremenu postala i ministrica za rad u novom sazivu vlade. Darija je bila ta koja je u vrijeme vanrednog stanja koje je u Srbiji bilo uvedeno u martu prošle godine svaki dan na konferenciji za medije iznosila najnovije podatke o zaraženim i preminulim i tada je svojom pojavom mnoge i iritirala.

Naime svi smo bili preplašeni i zatvoreni u svoje kuće i stanove a ona je uvijek bila sređena i dotjerana pa su na nju krenuli seksistički pa i nacinalistički napadi na društvenim mrežama. Zamjerali su joj što ima savršenu frizuru i duboki dekolte i to što je rođena u Bosni i Hercegovini. Ona se nikada nijednom riječju nije osvrnula na te napade nego je uvijek bila maksimalno profesionalna.

Ona je poslije često govorila o svom odrastanju ui Sarajevu a nakon što je izbio rat početkom devedesetih godina roditelji su nju i brata poslali u Bileću rodno mjesto njeng oca u kojem je završila i gimnaziju. Doktorica je nedavno otvorila i nalog na društvenoj mreži Instagram na koji je postavila video snimak sa festivala Mali šlager  koji je održan u Sarajevu 1985. godine a u opisu je napisala:  Ova devojčica u beloj košulji i pantalonama sa tregerima sam ja. Video pogledajte ovdje.

Preporučeno