Sneža Ognjanović ima 46 godina i kako je za srpske medije rekla iz zatvora je izašla prije pet godina ali još uvijek ne može da  nađe posao iako je izučila pet zanata od toga četiri u zatvoru.

Ona je odslužila ukupno deset godina robije zbog raznih krivičnih dijela  među kojima je i rasparčavanje droge. Sneža je rekla da se plašila prije nego što je puštena iz zatvora na šta će njen žiovt ličiti na slobodi jer se puno toga promijenilo i ona je morala da nauči neke stvari koje su drugima sasvim jednostavne i proste kao što je na primjer korištenje bankomata ili vaganje voća i povrća u marketima.

Ona je od prvog dana pokušavala da nađe posao ali kada bi na intervjuima rekla da je bila u zatvoru samo bi je odbili. Sneža je onda odlučila da otvori salon za japansko iscrtavanje obrva i puder obrva ali je tada počela pandemija korona virusa i njen posao je propao. Iako je radila i u zatvoru i ima radno iskustvo kao krojačica a pravila je i nakit i namještaj i bavila se i poljoprivrednim poslovima u Zabeli, niko ne žeči da je zaposli jer nemaju povjerenja u nju.

Sneža kaže da pored toga što nema posao ni njeno stambeno pitanje nije riješeno i živi u oronuloj kući koja je pripadala njenoj majci. Sneža misli da je diskriminisana koa osuđivano lice jer kada bi god otišla na razgovor za posao i kada bi rekla da je osuđivana samo bi joj rekli da osuđivana lica ne primaju. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement