Vijest koja je potresla Njemačku političku scenu je iznenadna smrt zastupnice Karen Štrenc koja je preminula na avionskom letu, vraćajući se sa odmora koji je sa svojim mužem provodila na Kubi.

 

Njoj je tokom leta pozlilo i izgubila je svijest te je pilot aviona donio odluku da se prinudno spusti na najbliži aerodrom što je bio onaj u Dablinu. Iako su bile obavještene i hitne službe koje su čekale u pripravnosti da se avion spusti, nisu joj mogli pomoći i samo su konstatovali smrt.

Karen je imala 53 godine i bila je zastupnica u Bundestagu od 2009. godine. Posljednjih mjeseci je bila i pod istragom a vezano za njeno lobiranje za državu Azerbejdžan pa joj je čak bio ukinut i imunitet u januaaru prošle godine. Nju se sumnjičilo slično kao i njene kolege Axela Fischera i Marka Hauptmanna da je primala mito i da je bila umiješana i u pranje novca ali ništa od toga nije bilo dokazano dok je bila živa.

 

 

NAPOMENA

U prvobitnom članku koji je objavljen čitaoci su mogli krivo zaključiti iz naslova ali i same naslovne slike da se radi o njemačkoj kancelarki Angeli Merkel a u pitanju je smrt Karen Štrenc koja je pripadala istoj stranci kao i Merkelova.

Preporučeno