Današnja tema tiče se domaćinstva i kućanskih poslova. Sada smo u izolaciji i svoje vrijeme provodimo u svojim domovima. Počelo je i proljetno čišćenje domova, a danas ćemo Vam dati jedan savjet, posebno za čišćenje kuhinje. Kuhinja je prostorija u kući bez koje ne bi bilo moguće funkcionisati. U kuhinji se spremaju sva ukusna jela i to mjesto mora biti najčišće u svim domovima.

U kuhinji se ne mora samo spremati hrana, u kuhinji se pere i suđe. Mnoge domaćice se žale kako im je sudoper uvijek prljav i nikada ga ne mogu očistiti koliko god da se one trudile i koliko god da troše svoje vrijeme ribajući sudoper. Međutim, mi imamo rješenje za Vas drage domaćice. Logično je da se peru različite vrste posuđa, pa samim tim i ostaci hrane padaju u sudoper i čine ga još prljavijim.

Odvod najčešće smrdi zbog tih ostataka hrane. Ako osjetite taj smrad, znači da se neki dio hrane tu zaglavio i da je počeo da trune. Tada trebate početi akciju čišćenja.
Potrebno je da što redovnije perete i čistite sudoper pa se ove stvari neće dešavati. Prilikom čišćenja ne morate se koristiti raznim hemijskim sredstvima. Mi ćemo Vam pomoći kako da napravite sredstvo za čišćenje sa svim prirodnim sastojcima. Sve što Vam je potrebno jeste 5 litara vode, pola litra jabukovog sirćeta i najvažnije je da ubacite 3 velike kašike sode bikarbone. Prvo trebate sodu bikarbonu nasuti u odvod pa zatim dodajte sirće.

Sačekajte deset sekundi pa dodajte i vodu. Potrebno je da pratite reakciju odvoda da vidite da li će doći do stvaranje pjene. Poželjno je ovaj proces ponavljati svaki sedmi dan i više nikada Vam se neće odvod začepiti.

Preporučeno