Verovatno smo svi već čuli za Feng Shui, to je drevna kineska veština uređenja prostora, a svrha mu je uravnoteženje energija da bi se postigao sklad i sreća.

Prema feng šuiju voda je uvek Jang, a spavaća soba bi trebala biti Jin, zato u toj sobi nije preporučljivo držati vodu, jer šteti zdravlju i bračnom životu. Nedostatak energije vode ispoljava se kroz nedostatak novca i probleme sa poslom, ali ako je njena energija prejaka tada ljudi postaju neodlučni, što takođe nije dobro, zato je važno napraviti balans.

Voda koju držite u domu mora biti bistra i sveža, a najbolje je ako teće i žubori, za to bi bile prikladne male fontanice ili akvariji. Isto tako lokacija gde se drži voda je jako bitna. Bilo bi poželjno da vodu ne držite sa desne strane ulaznih vrata, jer priziva lošu energiju i sreću, a muškarca bi mogla da navede na preljubu, zato bi bilo dobro da stavite neku malu fontanu sa leve strane vrata i tako prizovete pozitivnu energiju u vaš dom.

Takođe bi bilo dobro da vam voda ili slike sa vodom ne stoje iza leđa, jer na taj način odbijate blagostanje i bogatstvo. Uvek morate voditi računa da u kući nema ustajale vode, pa zato redovno menjajte vodu u akvarijumu i u vazama za cveće.

Preporučeno