Kada je u pitanju ljeto njega smo svi jedva čekali, da konačno možemo da otvorimo prozore, pustimo prirodnu svjetlost u prostore i da osjetimo svjež zrak u našem domu. Ali, na veliku žalost akcija ne može da prođe bez dosadnih muha i komaraca.

Iako se prozori prekriju sa zavjesama, opet muhe nađu način kako da uđu u prostoriju, ili put u spavaću sobi ili dnevni boravak. To su dosadne muhe, štetočine koje jednom uđu u naš dom i iritiraju dok im mi ne stanemo na kraj. Mi vam sada donosimo kako da se riješite muha bez uotrebe nekih sredstava. Ovo je jednostav trik koji zaita može da otjera muhe.

Kada je u pitanju ideja ona nije nova, ali se čini da večina nije svjesna njene potencijalnosti i njene moći. Za ovaj trik vam je potrebno samo čista vrećica, kao što je vrećica za sendvić, malo vode i nekoliko sjajnig novčića. Također, ovaj je postupak jako jednostavan za koristiti. Uzmite svoje čiste vrećice i nappunite ih otprilike do pola kesice, sa vodom, pa zatim ubacite pet ili čest novčića i ispustite višak vazduha iz vrećice. Poslije toga vrećicu čvrsto zavežite i odložite na prozorsku dasku ili je okačite na prozor.

Već je jednom objašnjeno da muhe imaju složen vid, a to znači da stvari vide sasvim drugačijim pogledom neko to što vide ljudi. Pa tako jednostavno vrećicu ispunjenom vodom muha će da doživi kao beskrajno veliku vodu koju nikako ne voli. ŠTo znači da voda i novčić stvaraju prizmu koja je odražljiva boje i projektuje sliku vode, a muhe ne vole vodu i ne vole boje koje nastaju od novčića. Znači vrećica ispunjena sa vodom muhi izgleda kao divovskog ela vode u boji, pa od toga bježe kao lude.

Preporučeno