Vesna Pećanac je jedna od poznatijih jugoslovenskih i srpskih glumica koja je ostvarila veliki broj uloga u svojoj karijeri i koju svi jako dobro poznajemo. Kada je u pitanju njen privatni život, glumica je prošla pravu Golgotu i njena sudbina je jako tužna. Vesna se udala za pozatog srpskog režisera Živka Nikolića i u braku sa njim je rodila dva sina.

Inače Vesna je jednu od svojih najpoznatjih uloga ostvarila u filmovima Čudo Neviđeno i Lepota poroka a najviše je publika starije i srdnje generacije pamti po ulozi Jeke u seriji Đekna još nije umrla a kad će ne znamo. Ona je dugo bila stalni član Ateljea 212 u kojem je ostavrila i niz pozorišnih uloga i uvijek je govorila kao ne želi nikada otići u penziju i da će igrati dok je živa ali su je životne okolnosti natjerale da postupi drugačije.

Ona je jednom prilikom ispričala kako je njen muž za vrijeme bombardovanja načisto propao a jedan sin je donio odluku da ode u monahe a ona je pala u depresiju jer joj se nekada sretna i složna porodica raspadala na njene oči. Tada je odlučila da se penzioniše a kako je njena penzija bila samo sedam hiljada dinara kaže da su bili gladni te da je u nekim prodavnicama hranu uzimala na kredit.

Nakon smrti njenog muža za nju je tek počeo pravi pakao a u javnost je procurila informacija kako je njen sin zlostavlja i tuče. Da bi se spasila Vesna je morala iz rođene kuće da pobjegne u priihvatilište za žrtve nasilja u porodici.

Preporučeno