Rade Petrović pripada starijoj generaciji naših pjevača, a kakav je život imao po njemu bi se mogao napraviti odličan film. Majka Jelisaveta, kako kaže, mu je pričala da je rođen 1941. godine u vojnom džipu, koji ih je prevozio do bolnice, jer mu je majka počela da se porađa na ulici. Kada je imao 10 godina njegovi roditelji su se razveli, te je rekao kako mu je djetinjstvo bilo veoma teško. Bio je više vezan za oca pa je ostao sa njim, dok su mu brat i sestra ostali živjeti sa majkom. Taj raspad porodice je bilo strašno iskustvo za njega, i mada je ostao u kontaktu sa bratom i sestrom, nisu nikada bili bliski, mada su mu silno nedostajali

Pjevač je otkrio da nikada nije saznao koji je bio razlog razvoda njegovih roditelja, ali pretpostavlja da je razlog bio miješanje porodica u njihov brak, posebno njegovog strica i strine koji su bili arogantni ljudi, dok je njegov otac bio miran i povućen čovjek. Poslije nekog vremena njegov otac se ponovo oženio sa ženom koja se zvala Nadežda, koja od početka sa pjevačem nije ostvarila dobar odnos i veoma često je znala i da ga tuče.

Rade priznaje da je u školi bio poprilično loš đak, da se dosta tukao, ali je zato bio majstor u sviranju frule te je bio pobijedio na takmičenju svih škola i zbog toga je bio omiljen u razredu. Osim muzike obožavao je i fudbal, a prvi novac je zaradio na slavama i na proslavama sa svojim kumom Draženom. Imao je tada samo 14 godina i zaradili su veliki novac, ali kako kaže nikada nije znao da cijeni pare.

Ostatak pročitajte OVDJE

Preporučujemo