Poznati glumac Ljubiša Samardžić preminuo je 2017. godine, a iza sebe je ostavio brojne uloge kako u filmovima tako i u TV serijama. On je dobivao veliku ljubav od svojih unuka, ali njegova unuka SAra je danas prava ljepotica. Veoma je aktivna na društvenim mrežama i tu svakodnevno objavljuje fotografije iz svoga života, a mnogi smatraju da ima smisla za modu, te da sa svojim oblačenjem može da parira mnogim svjetskim modnim blogerima. Nedavno je proslavila svoj 27 rođendan. Ona je više puta isticala kako je obožavala da provodi vrijeme sa svojim djedom na snimanjima, te da je uživala u njihovim zajedničkim trenucima.

Život ovog glumca obilježila je i velika tragedija kada mu je sin Dragan preminuo u 34. godini od leukemije. Podsjećanja radi, Ljubiša Samardžić je preminuo 8. septembra 2017. godine, a prema sopstvenoj želji, sahranjen u porodičnoj grobnici, gdje počiva njegov sin, a ne u Aleji zaslužnih građana, poput ostalih velikana iz svoje branše. Njegova unuka Sara je napisala pismo nakon smrti svoga djeda, kojeg je objavila i na društvenim mrežama, a u njemu je rekla ove stvari:

“Imala sam sreće što sam te poznavala 23 godine, od kad sam bila mala i nisam shvatala šta je to biti glumac i biti poznat, što sam se durila kad prilaze nepoznati ljudi dok šetam sa svojim djedom, što sam plakala na scene Policajca sa Petlovog brda, jer kako moj djed može da sjedi sa 4 žene, a da nijedna od njih nije moja baba, što sam obožavala da me vodiš u kancelariju i na snimanja, i da dolaziš po mene u vrtić, kao i kad me uzmeš u naručje i plešemo, pa sve do danas kad mogu da kažem da si mi bio uzor, oslonac i uvijek podrška. Mislim da je suvišno spominjati tvoju karijeru, i koliko je bila čast biti unuka takve legende. Pokazao si mi šta znači borba i koliko snage si imao i koliko je tvoje srce bilo jako. Znam da si tamo gore sretan i da si posle toliko godina opet sa svojim Gagom. Ne brini ostavio si nas žene u sigurnim rukama, Stefke će nas paziti ovdje, on je sad glava kuće, a ti i Gaga sa neba. Djeda, a sad adio”

Preporučeno