Jedan od najpoznatijih, pa može se reći i najpopularnijih novinara i TV lica u Srbiji je svakako Milomir Marić koji je javnosti poznat kao vlasnik Happy televizije, ali i kao urednik i voditelj jedne od najgledanijih emisija u Srbiji ”Ćirilica” koja je poznata po tome da Marić u toj emisiji dovodi mnoge zanimljive i kontroverzne osobe, dosta često veoma čudne osobe, sa kojima razgovara na različite teme,. a veoma često su teme u njegovim emisijama ratovi devedesetih na ovim prostorima, uloga Srbije i Srba u svim tim ratovima, ali često se govori i o nekim drugim, u najmanju rugu bizarnim stvarima

Iz toga razloga je Marić u Srbiji dosta popularan, dok u drugim državama bivše Jugoslavije baš i nije omiljen i mnogi njegovo novinarstvo smatraju velikosrpskom propagandom, jer često kod njega u emisiji znaju da budu i osuđeni ratni zločinci, kao što je Vojislav Šešelj, koji je skoro pa stalni gost u Ćirilici. tako su mnogi ostali zatečeni na vijest koja se pojavila na nekim srpskim portalima da je glavnog  i odgovornog urednika beogradske Happy televizije Milomira Marića navodno napao nepoznati mladić u centru Budve. Kako je pisao portal podgoričkih Dana, taj se incident navodno desio u jutarnjim satima, ispred jednog veoma poznatog hotela u Budvi:

” Marić je, nakon verbalnog okršaja sa nepoznatim mladićem, išamaran naočigled brojnih očevidaca” – piše portal, a kako se navodi ovaj slučaj nije prijavljen policiji. Ipak, nakon nekog vremena ovo pisanje je demantovao sam Marić koji se oglasio za neke medije u Srbiji:” Daleko bilo da mi se nešto desilo. Nije stvarno, to neko priziva nesreću. Evo me odmaram, uživam” – rekao je Marić.

 

Preporučujemo