Mnogima koji su voljeli i vole kralja narodne muzike Šabana Šaulića i koji su pratili njegovu karijeru je poznato da je u velikom dijelu njegove karijere njegov zaštitni znak bila perika koju je nosio stalno jer je bio izgubio kosu, a i sam pjevač je jedne prilike za medije bio otkrio kako je došlo do toga: ”  Dok sam imao svoju kosu koristio sam neku kremu koja je davala sjaj kosi. Ja sam to luđački mazao, a imao sam dugu, predivnu kosu. I onda je taj preparat uzeo danak i onda je počela naglo da mi opada kosa i brzo sam je izgubio. Prvo sam u Njemačkoj napravio jedan tupe” – objasnio je Šaban tada.

Ipak, Šaban je 2001. godine donio odluku da više ne nosi periku, i tada su njegovi fanovi dobili priliku da ga vide u sasvim drugačijem svjetlu. Njegovo prvo pojavljivanje na sceni bez perike je bilo u Grand Paradi, kada ga je najavio Milovan Ilić Minimaks:” Spremite se na šokove, jer ovo je Grand šou. Nastupa sa novim imidžom. Dakle, dosad neviđeni Šaban Šaulić. Tebe ljudi vole i zbog pjesme, ali vjerujem da su sad malo šokirani i oduševljeni tvojim novim imidžom. Jesi li ti isto zadovoljan?”.- pitao je nekada veoma poznati TV voditelj na šta mu je Šaban duhovito odgovorio: ” Ide mi kosa u oči, izvini” 

Podsjećanja radi, i sam pjevač je jedne prilike objasnio kako je došlo do toga da je odlučio da skine periku jednom zauvijek: ” Mislim da je prvi košarkaš Sale Đorđević to uradio i onda sam i ja odmah za njim. Pomislio sam: “Hvala dragom Bogu što ima još neko, da mogu da se riješim ove bijede.” Skinuo sam je i više je nikad nisam stavio.”

Preporučujemo