U nastavku današnjeg članka, malo ćemo se fokusirati na zdravstveni dio koji je svima jako važan. Sa dolaskom hladnog vremena veoma je bitan i sopstveni imunitet, jer dolazi period virusa, veoma je važno da se na vreme uradi dobra potpuna zaštita organizma, i pravovremena dopuna vitaminima.

Kako se kaže, zdravlje dolazi iz usta, a to je ono što o zdravlju kažemo danas, odnosno u današnje vrlo moderno doba, veliki dio ljudi živi od brze hrane i nezdrave hrane, a od hrane koja se jela u prošlost je bila davno, često nazivana siromašnima, gotovo nikad nije jela. Na primjer, danas se ponekad jedu cicvara, popara, ćuretina ili proso i pšenica. Ipak, proso je vrlo svarljiva hrana koju preporučuju svi ljekari kada je u pitanju zdravlje krvnih žila i naravno sprječavanje srčanog ili moždanog udara.

 

Prije jela, mora se oguliti jer ima malu ljusku oko sebe, koja se kako nabubri može pomiješati sa svim mogućim drugim namirnicama. Sadrži mnogo vitamina i minerala, kao što su kalcijum, kalijum, jod, magnezijum, vitamine A, E i B, ali sadrži i gvožđe i vlakna, pa je sam po sebi dobar za varenje. Sadrži ključne aminokiseline, koje su vrlo korisne za zdravlje ljudskih kostiju i mišića. Pozitivno djeluje na infekcije urinarnog trakta i olakšava izlučivanje mokraće. Jedete li proso?

Oglasi - Advertisement