Uvijek je na našim prostorima bio običaj da se prave velike svadbe sa velikim brojem zvanica, koje počaste mladence sa određenom sumom novca da bi im olakšali početak zajedničkog života. Do unazad nekoliko godina su se pare stavljale na tacnu, koju je obično nosila mlada i svi su mogli da vide koliko je ko duboko posegnuo u džep pa je bilo i neprijatnih situacija, jer oni koji nisu mogli da izdvoje neku veću svotu su stavljani na stub srama.

Danas s eto promijenilo, između ostalog baš i zbog toga da niko ne vidi koliko je onaj drugi darovao mladence, pa se taj novac stavlja u kovertu i poklanja mladencima. Ov a situacija koju vam danas donosimo je i pomalo tužna, a odnosi se na poruke koje su razmjenjivale majka i kćerka koja se upravo udala i koja je sa svojim mužem brojala novac koji su dobili na poklon od svojih gostiju.

Naravno, na svakoj koverti je pisalo ime onoga koji je darovao novac unutar nje, a to su uglavnom bili rodbina i bliski prijatelji. Kada je mlada otvorila kovertu svoje najbolje prijateljice, koja joj je bila vjenčana kuma, ostala je kao ukopana. U koverti se nalazilo samo 50 eura, mada je i ona toj svojoj najboljoj prijateljici također bila kuma na vjenčanju, ali je ona njoj u kovertu stavila 250 eura.

Mlada je bila potpuno razočarana sadržajem koverte koju je dobila od svoje kume, a majka je pokušala da joj objasni da je možda njena prijateljica u lošoj finansijskoj situaciji i da je na taj način nekako utješi.

Preporučeno