Legendarni pjevač Toma Zdravković iza sebe ostavio je neizbrisiv trag, a sada kada se pojavio i film o njegovom životu i karijeri, ljudi su počeli sve više da se interesuju za detalje iz njegovoga života. Toma Zdravković se ženio čak četiri puta, te iz tih brakova ima dvoje djece, kćerku Žaklinu, te sina Aleksandra iz braka sa Gordanom sa kojom je ostao do kraja svoga života. Žaklinu je dobio u braku sa Olgicom koju je upoznao u jednom hotelu u Zrenjaninu, te se ljubav brzo razvila, ali taj brak nije potrajao, pa su se njih dvoje razveli samo nekoliko mjeseci nakon vjenčanja

Žaklina je Tomino prvo dijete i ona danas živi u Holandiji te je majka dva dječaka, a prije nekoliko godina je bila i u Srbiji gdje se srela sa svojim polubratom Aleksandrom, te sa Tominom udovicom, te su tada i demantovali da su u lošim odnosima. Kako je Žaklina rekla, ona je mnogo vremena provela bez svoga tate, te su često bili udaljeni tokom njegovog života, ali da to ipak nije imalo uticaja na njihov odnos: “Živjela sam jedan period mog života, kratak, sa njim i kad je umro bila sam jako, jako tužna. Živiš sa činjenicom da je on dio tebe, da postoji u meni, u mom bratu, u pjesmama, u drugim ljudima kojima je dao lijepe osjećaje”, pričala je Tomina kćerka i istakla da se između nje i brata ništa ne mijenja iako se rijetko viđaju:

“Nismo se vidjeli 15 godina i nakon toga, kao da te godine nisu bile između, obožavala sam ga kao i on mene”, rekla je ona ljudima iz medija. Otkrila je i da se sjeća svake pjesme koju je njen otac pjevao, ali da je najveći utisak na nju uvijek ostavljala pjesma ”Kiša je padala” i da u njoj najviše osjeti toplinu i emocije svoga oca.

 

Preporučeno