Postoje tako neki glumci i glumice kojima je nekako jedna uloga obilježila cijelu njihovu karijeru, mada su i nakon toga briljirali i u pozorištu i na filmu i na televiziji, ipak, ostaje im ta jedna uloga, po kojoj su ostali poznati mnogima. Tako nešto se desilo i poznatoj glumici Jelici Sretenović koja je postala mega popularna po svojoj ulozi Koke u seriji Bolji život, i nema ko je nije poznavao tada, a i sada po toj ulozi na području bivše Jugoslavije. Ona iza sebe ima veliki broj uloga, ali kako ona kaže, najvažnija njena uloga je uloga majke. Njene kćerke su već odrasle, ali je ona uvijek zaštitnički nastrojena prema njima. Ne eksponira ih javno, tek ponekad, tu i tamo objavi neku njihovu zajedničku sliku na društvenim mrežama.

Kćerke Jelice Sretenović, Ana i Olja, žive u Švedskoj, te grade svoje živote izvan znatiželjnih očiju domaćih medija. Ana je starija od Olje jedanaest godina, a obje su bez svoga oca ostale veoma rano, jer je Jeličin muž, Miloš Miša Sretenović iznenada preminuo 1999. godine. Budući da je Jelica ostala mlada udovica, imala je samo 45. godina, ona se junački borila da obje svoje kćerke podigne i da ih izvede na pravi put, a na kraju je u tome i uspjela, te su one danas njen najveći ponos i njeno najvažnije ostvarenje

Nerijetko glumica putuje sa kćerkom Anom, na različite lokacije, te ponekad osvane njihova zajednička fotografija. Inače, starija Jeličina kćerka ima i sina Miloša, kojeg glumica veoma često viđa, jer svaki svoj slobodni trenutak koristi da otputuje malo u Švedsku kod kćerki.

 

Preporučeno