Bivša Jugoslavija je ulagala mnogo u kulturu, pa je samim time ulagala i mnogo u filmove, TV serije, ali i u pozorište, pa je u tome vremenu živjela i radila čitava plejada velikih i talentovanih glumaca, a nekako je Srbija ipak bila najjače po pitanju velikih glumaca i glumica. Jedan od njih je svakako bio i glumac Dragomir Bojanić Gidra koji je i danas mnogima omiljen glumac, posebno zbog serijala filmova ”Žikina dinastija” u kojima je on igrao glavnu ulogu, Žiku Pavlovića

Ipak, kada je njegov privatni život u pitanju, o njemu se znalo veoma malo, ali je poznato da je bio u braku sa koleginicom glumicom Ljiljanom Kontić, sa kojom je dobio i kćerku Jelenu. Kako se priča među onima koji su ih poznavali, Ljiljana i Gidra su se bili zaljubili jedno u drugo na prvi pogled, a vjenčali su se već nekoliko mjeseci kasnije, 1966. godine: ” Nisam vjerovao da mogu biti tako upecan. Kada sam bio mladić, nisam mogao ni da pretpostavim da ću jednog dana biti toliko vezan za porodicu” — rekao je jednom prilikom popularni glumac.

Fotografija na kojoj je Gidra sretan i nasmijan je u isti mah i jedna od rijetkih njegovih fotografija na kojoj je zajedno sa svojom porodicom, a koja se pojavila u javnosti i u nekim medijima. Kada je u pitanju Gidrina odabranica Ljiljana Kontić, ona je našoj publici najpoznatija po ulozi Ljeposave iz poznate serije” “Đekna još nije umrla, a kad će ne zna se”, a u jednom filmu je igrala i kadar dijelila i sa svojim suprugom Gidrom, i to u filmu “Šta se zgodi kad se ljubav rodi”.

Preporučeno