Od samog početka pandemije korona virusa pojavile su se razne sumnje i teorije zavjere prvo oko toga da li je virus stvoren vještački ili je nastao prirodnim putem, a zatim oko toga zašto se sve ovo dešava. Mnogi su skloni da povjeruju u teoriju da se virus proširio među ljudima da bi se kroz vakcinu kada jednoga dana bude spremna, izvršilo čipovanje cijele ljudske populacije kojom bi onda upravljala određena grupa moćnika.

Drugi su se opet okrenuli raznim predviđanjima koja su davali poznati svjetski proroci. Ljudi su i u svetim knjigama prepoznali najavu koja donosi smak svijeta. Tako se na prinjer u Bibliji u Početku stradanja po Mateju 24.3.8. spominje deset pošasti koje će zahvatiiti svijet. Mnogi misle da su se ova predskazanja počela ostvarivati u ovoj godini, a sve je počelo velikim požarima u Australiji, a odmah zatim je krenula i pandemija korona virusa.

Jedan od korisnika Twitera je rekao da se ovoj knjizi predskazanja mnogi smiju, ali bi svi trebali da pročitaju odlomak koji glasi da će narod na narod ustati, kraljevstvo na kraljevstvo i da će biti gladnih i zemljotresa na mnogim mjestima. U baš ovom citatu iz Biblije se ne spominje korona virus niti bilo kakva pandemija, pa se mnogi pitaju zašto se sada baš ovaj citat dijeli po društvenim mrežama.

Hrišćanski evanđelista Majkl Snajder je ustvrdio da je pandemija korona virusa samo jedna od deset pošasti koje će pogoditi čovječanstvo. On je i nabrojao o kojima se pošastima radi a to su: Stravične promjene vremenskih prilika, najezda skakavaca, velike poplave, veliki zemljotresi, neobične erupcije koje će se dešavati u vulkanima u svijetu, afrički svinjski grip, H1N1, svinjski grip, dvije vrste ptičije gripe i korona virus.

Preporučeno