Danas je sve popularnije kupovati stvari koje su polovne i koje se mogu nabaviti u second handovima. To je odlična stvar, s obzirom da na taj način možemo prodati svoje stvari i dozvoliti nekom drugom da ih nosi ako ih mi višpe ne koristimo, ali isto tako i da kupimo mnoge zanimljive stvari koje rijetko ko posjeduje, a da je pri tome i cijena niska.

Zahvaljujući današnjoj tehnologiji, na internetu možemo da naiđemo na mnoge informacije, neke od njih su naravno korisne, dok druge i ne baš toliko. Na društvenoj platformi Facebook, ljudi često objavljuju svoja iskustva koja su sasvim neobična, a isto tako i mogu pitati druge za neka iskustva kojem ne mogu odoliti, a žele da vide utiske drugih ljudi.

Tako je i jedna gospođa podijelila svoje iskustvo, koje je svakako i više nego neobično. Gospođa je u obližnjem second handu kupila sako koji je digao prašinu na društvenoj mreži Facebook. Njen suprug i ona su ostali u šoku. Naime, gospođa je na Floridi, odakle je i rodom, došla u kupovinu. Dugo se zadržala u prodavnici te je na kraju odlučila kupiti komplet sako i hlače koji idu zajedno. Ovaj komplet je bio crvene boje. Kada je došla kući, odmah je stavila stvari na pranje. Kada su se oprale, ona je odlučila malo da ih pregleda u slučaju da ima možda nekih rupa ili slično.

Pregledala je džepove, a u jednom od njih je našla poruku koja je bila jeziva. Poruka je bile zakačena zihernadlom, a na njoj je pisalo ”Sahranite me u ovom kompletu”. Njen suprug i ona su bili šokirani. Zaključili su da se radi o tome da je vlasnica ovog kompleta ostavila na ovaj način poruku svojoj porodici da je sahrane u ovome. Može se zaključiti također da njena porodica nije ispunila njenu želju. Mnogi su napisali gospođi koja je kupila ovaj komplet da ga se riješi, kako je ne bi pratila loša sreća.

 

Preporučeno