Kako je turbofolk postajao jedan od najpopularnijih muzičkih pravaca tako su na površinu isplivali neki pjevači i pjevačice koji su postali preko noći popularni a jedna od njih je i Stojanka Novaković koja je u javnosti poznata samo kao Stoja. Ona je pjevanje obožavala još kao mala djevojčica a u školi je bila i solista u horu.

Pjevanjem se počela baviti profesionalno prilično kasno, u svojoj 26-oj godini života ali je njen talenat odmah izašao u prvi plan. Svaka njena pjesma je postajala hit a i njena pojava je uvijek privlačila pažnju. Sa prvim albumom koji nosi naziv Kako je meni sada je postala poznata a sljedeći  Čiki, čiki je lansirao u sam vrh popularnosti.

Pjesma po kojoj je svi znaju i koj a je i danas jedna od često slušanih i pjevanih na slavljima i po klubovima je Bela ciganka a Stoja je u svojoj karijeri dobila i nekoliko nagrada i priznanja za svoj rad. Poznato je da je Stoja svoju karijeru započela u saradnji sa Grand produkcijom i dugi niz  godina je ostala sa njima, da bi onda prešla da snima za produkcijsku kuću BN Music koja se nalazi u Bosni i Hercegovini.

Kada je u pitanju njen privatni život, Stoja sa svojom porodicom živi u Beogradu na Bežanijskoj kosi u velelepnoj vili. Stoja se nije nikako oglašavala u medijima povodom pandemije korona virusa i finansijske krize u koju su upale mnoge njene kolege što je samo znak da je ona veliki novac koji je zaradila pametno ulagala i da sada ne mora da brine za golu egzistenciju. Ona je za novinare jednog medija otvorila vrata svoje kuće čija je unutašnjost izuzetno luksuzna a mi vam te slike donosimo danas.

Preporučeno