Indira Radic, koja je pre skoro dve decenije bila na vrhuncu karijere, ovih dana se ne zna mnogo o njoj, a iako je i dalje aktivna i bavi se muzikom, retko se pominje u medijima. Indirin prvi javni nastup imao je sa 10 godina, na proslavi u hotelu Kardijal u Tesliću, prije nego što su roditelji zamolili muzičare da joj nastupe u pratnji pjesme Kemala Malovčića “Nevernica moja vrata mi ti”.

Pevanje je oduvek bila njena strast. Karijeru na estradnoj sceni započela je u produkcijskoj kući Južnog Vetra. Njen prvi hit je bio daj mi obećaj reci mi budi iskren hajde da se setimo večeras poljubi me videćeš tužnu vrba moja ljubav će stići do tebe ugasi me jer ti i drugi, a u njenoj bogatoj karijeri su njeni posebni koncerti u Zagrebu i Beogradu u 1997., a njeni koncerti u Sofiji, Ljubljani i Ohridu 2004. godine.

 

Sledeće godine je osvojila nagradu za najbolju pevačicu na Balkanu. Indira je rođena u selu Dragalovci kod Doboja.Njen otac Živko je bio funkcioner Saveza komunista.Iako je bio vozač,svi koji su ga poznavali imali su samo dobro da kažu o njemu.Vole ga. Obožavajte indijsku premijerku Indiru. Gandi i pjevač su nazvani po njoj. Indira je hinduističko ime koje znači divno svijetlo, ili cvijet cvijeća. Indirina majka Rosa bila je domaćica i pevačica je kao dete morala da pešači pet kilometara do škole.

Oglasi - Advertisement