Kada se priča o porodici Maje Kovačević koja živi u selu Svrdila pored Kraljeva pojavila u srpskim medijima izazvala je veliku pažnju i mnogo reakcija. Naime Maja je samohrana mjaka koja ima 11 djece i o njoma se brine potpuno sama. Njen muž Rašo je  iznenada preminuo  a ona sa djecom živi sama u staroj i neiuslovnoj kući a pomoć koju dobija od države je mala za njihove osnovne potrebe.

Maja je oduvijek željela da ima veliku porodicu i puno djece i taj joj se san obistinio i prije muževe smrti bili su jako sretni. Nakon što je preminuo Maja se sa svojom djecom našla u nezavidnoj situaciji a o njihovom slučaju je saznala i jedna novinarska ekipa koja je odlučila da ih posjeti. U njihovo selo su stigli rano a mama Maja je već bila na nogama.

Ona čim ustane popije kafu s nogu i zatim budi djecu koji iako mali imaju svoja zaduženja i pomažu koliko mogu. Tako najstariji Miloš cijepa drva i pomaže oko kuće dok i mlađi imaju svoje obaveze. Pravi haos u kući nastaje kada se sva djeca probude i stalno zovu mamu da je pitaju gdje su im čarape ili trenerka i a oko 10 su svi gladni.

Djeca su naučena da žive jako skromno ali u kući u kojoj su smješteni nemaju vode a struju jedva plaćaju. Najveći izdatak im je hrana koje treba u velikim količinama a velika većina ljudi koji su na društvenim mrežama saznali za Maju i njenu djecu su pitali na koji način mogu da im pomognu. Ipak bila je i nekolicina jako ružnih i uvredljivih komentara kao što je ovaj koji je ostavio jedan muškarac.

Preporučeno