Jedna od najpoznatijih pop pjevačica u regiji je Marija Šerifović koja je jako talentovana i ima moćan glas kojim iznese svaku emociju. Marija je bila i predstavnik Srbije na Eurosongu 2007. godine i njena pjesma Molitva je odnijela prvo mjesto i zahvaljujući njenom nastupu Beograd je sljedeće godine bio domaćin Eurovizije.

Marija se izjasnila kao pripadnica LGBT populacije ali nikada nije u javnosti viđena sa nekom partnerkom pa neki sumnjaju i da je možda u pitanju i markentiški trik. Ono što je sigurno je da je pjevačica jako vezana za svoju majku Vericu koja je također bila poznata pjevačica ali je ona pjevala narodnu muziku.

Kako prenose srpski mediji Marija je svoju majku odvela na oomor u Dubai a prije nego su krenule ona joj je dala i ključeve stana koji joj je kupila na poklon a koji se nalazi u jednom elitnom naselju u Beogradu. Prema pisanju medija ona je stan platila oko pola miliona eura ali to ona skoro da neće ni osjetiti jer je jako dobro zaradila od jutjub kanala a i na turneji koju je nedavno završila.

Marija je svoj jutjub kanal pokrenula u vrijeme pandemije korona virusa  i njeni klipovi imaju po nekoliko miliona pregleda te jako dobro zarađuje. Ona je prvo sa Vericom pokrenula poslastičarnicu u Kragujevcu ali su je nedavno zatvorili. Stan se prema riječima jednog izvora nalazi u istom ulazu u kojem živi i Marija i kada je Vericu dovezla iz Kragujevca Marija je dovela do vrata stana i kada je pošla da ga otključa mama joj je rekla da je omašila stan. Međutim Marija ga je otključala i poklonila ga je majci koja je bila ganuta.

Preporučujemo