Jedan od poznatijih folkera u Srbiji je svakako Mile Kitić koji je inače rođen u selu Cerani u Bosni i Hercegovini, a Mile i dan- danas veoma često posjećuje svoj rodni kraj, tu mu je bila i porodična kuća koja je sada srušena, ali je on izgradio novu i u njoj sada živi njegova snaha Bojana. Poznato je da je Mile već jako dugo u braku sa pjevačicom Martom Savić, te da i sa njom voli da dođe u svoje rodno mjesto u kojem ga svi vole, jer je uvijek veseo i uvijek ima vremena da sa svima stane i popriča. I Marta je iz te okoline, ona je rođena u jednom selu nedaleko od Miletovog, ali njihova kćerka Elena baš i ne voli da posjećuje te krajeve. Miletova kćerka iz prvog braka, Sanja, je nekada dolazila u te krajeve, ali kako kažu mještani, nisu je dugo vidjeli.

U Ceranima živi i Miletov brat Nemanja koji je novinarima ispričao da je on imao starateljstvo nad Miletom i da ga je on othranio i školovao jer su njihovi roditelji bili u Americi. Nemanja je tada radio u Sarajevu, a  Mile je imao samo 13 godina, pa je došao da živi kod njega, i kao i svaki tinejdžer, nije ga baš previše slušao, a ni škola ga nije bila suviše zanimala, mada je Nemanja želio da ga upiše na fakultet u Ljubljani.

Mileta je više interesovalo pjevanje i kafane, a nakon što je odslužio vojsku, nastavio je sa pjevanjem, i tada je i otišao od Nemanje jer se ovaj nije slagao sa njegovim pjevačkim ambicijama, jer je Nemanja tada smatrao da pjevanje ne može da bude ozbiljan posao. Ipak, pošto nije imao dokumenata, a nije imao ni novca za hotele, nakon nekog vremena Mile se bio vratio kod Nemanje. Kada se Mile oženio prvi puta, te kada je dobio kćerku Sanju, otišao je u Ameriku kod svojih roditelja, ali se veoma brzo vratio, jer mu se nije svidio tamošnji način života

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno