Ispovijest Milijane (37) iz Loznice podijelila je javnost. Naime, na svadbi svog brata doživjela je nešto što ju je šokiralo. Njenu ispovijest prenosimo u cijelosti: – Želim podijeliti iskustvo koje mi se dogodilo u životu i ne sramim ga se, ali s druge strane ne znam koliko je bratova odluka bila mudra.

 

Mlađi brat je svoju sadašnju suprugu upoznao na početku studija, a na brak se odlučio tek nedavno jer je već dugo studirao. Ona je iz Novog Pazara. Neka svi odmah znaju da nemam nista protiv nikoga, prije svega smatram da su svi koji zive u Srbiji Srbi, kao sto su svi koji zive u Americi Amerikanci, bez obzira na vjeru, ali mi dolazimo iz patrijarhalne obitelji (mozda je to nije ni dobro) Njihovo nam se vjenčanje obilo o glavu.

 

Prvo su u subotu imali klasičnu svadbu u Beogradu (moj brat nije htio u Loznici) a onda su u nedjelju svi svatovi otišli u Novi Pazar. Mlada je bogata i žele veliko vjenčanje, kakvo samo oni mogu organizirati. Svi smo išli na to mjesto. Vjenčanje nije bilo u crkvi, nije mi ni palo na pamet. Otišli smo u restoran na rubu grada koji je bio jako lijep. Sve su jako dobro dogovorili i njezina obitelj je jako fina.

 

Odmah da dodam da sa njima nismo imali nikakav dogovor oko proslave kod njih jer kakve veze ima…imali smo već u Beogradu pa hajde opet kod mlade! Ono što nas je sve jako iznenadilo dogodilo se kada smo naručivali piće.

 

Rekli su pivo – nema. Za rakiju – ne.

Za cijelo vjenčanje nije bilo alkohola!

 

Kad nismo dolje… ne trebamo se napiti niti nešto, samo živimo. A dobro mi je poznato da muslimani u Bosni i Srbiji piju alkohol, pošto ne žive u Saudijskoj Arabiji nego u Europi, to je normalno. Onda me ova odluka jako iznenadila, jer ipak je mladoženja moj brat, a ne ona!

 

Nismo im ništa rekli, poštujemo odluku. Moj brat se pravi lud i glup, ne komentira stvari vezane uz šogoricu, a i mi šutimo, što da radimo. Posebno je čudno što su dugo živjeli u inozemstvu, pa su se čak i na svoj način žalili na novac od vjenčanja. Ostajemo suhog grla.

 

Ne znam je li to normalno, ali ako već žele moderne brakove, bez crkava, bez običaja, sve opušteno…zašto onda pijemo sok umjesto šampanjca i neke domaće rakije? ? ? ? Zanima me što o tome misle drugi ljudi u Srbiji – pravoslavci, katolici i muslimani. Htjela sam proširiti svoje horizonte – opisala je.

Oglasi - Advertisement