Ova pjevačica se na našoj domaćoj sceni pojavila jako mlada, ali su je mnogi sada i zaboravili. Razlog zbog kojeg su je svi zaboravili je taj što se ona odlučila za drugi put u životu, a tiče se njene karijere i njenog zanimanja. Skoro svima je poznato da rijetko koji muzički izvođač, da li se radi o pjevaču ili o pjevačici, nema završen fakultet.

Međutim, ova osoba se na kraju opredijelila za posao zbog kojeg je uspješno završila fakultet. Ova djevojka, pjevačica, imala je sve za uspješnu muzičku karijeru. Imala je i mnoge hitove koji su je i proslavili, ali se ona ipak odlučila drugu karijeru.

Osoba o kojoj danas govorimo je Dajana Penezić. Ona je odabrala da bude doktorica, umjesto javna ličnost i pjevačica. Imala je super tim koji ju je podigao na domaćoj sceni. Marina Tucaković i Leontina Vukomanović su joj pisale tekstove pjesama, a njene najpoznatije pjesme su Motor i Levo Levo. Njena najuspješnija godina po pitanju muzičke karijere je bila 2009. godina. Tada je izbacila pjesmu koja se zove Adrenalin. Sa ovom pjesmom, Dajana Penezić je stigla na sami vrh top liste. Većina ljudi je pomislila da je Dajana Penezić nova zvijezda naše scene, a baš tada se ona odlučila za drugu karijeru. Izgleda da Dajani Penezić nije prijala javnost i mediji, pa je odlučila da upiše Medicinski fakultet u Beogradu. Fakultet je završila u roku sa odličnim ocjenama. Danas je doktorica, i izgleda ovako:

Da li se Vi sjećate pjevačice Dajane Penezić? Da li ste slušali njene hitove? Mi smo bili oduševljeni ovom pjevačicom, koja je na kraju izabrala drugi životni put.

Preporučeno