Uvek je bilo kako sretnih tako i nesretnih ljubavi, a nas su uvek zanimale i činile nam se lepše one nesretne. Donosimo vam jednu priču iz davne 1937. godine.

Sedamnaestogodišnji Oto Rajtnger se krišom zaljubio u crnokosu gospođicu, a bio je madić iz imućne porodice.Njegov otac Franja je imao drogeriju „Izis“ u Zagrebačkoj ulici, pa je i Oto radio u apoteci. Jedan od njegovih prijatelja je poznavao devojku u koju se oto zaljubio, pa ih je i upoznao. Marija Kukolj ili Maša kako su je zvali pokazala je simpatije prema apotekaru.

Među njima je buknula ljubav čijom su silinom i sami bili iznenađeni, pa su koristili svaki tren da budu zajedno. Otov otac je posumnjao u dobre namere lepe Maše, pa je o tome odmah i razgovarao sa sinom i rekao mu kako on i njegova mati nemaju baš najlepše informacije o devojci i ne bi im bilo drago da se uzmu. Roditelji su posle otvorenog sukoba sa Mašom dali joj 1000 dinara i kartu za Split, odakle je bila rodom.

Ljubav dvoje mladih je izdržala više od dve godine, pa je tih nekoliko meseci razdvojenosti nije moglo ugasiti. Mladić je uspeo da joj nađe stan kod prijatelja te se ona vratila u Beograd i silno je želela da se ona i Oto venčaju, ali vest stiže do Otovih roditelja. Za mladića su nastale prave muke, da li da uvaži molbe roditelja ili da bude sa svojom devojkom koju je voleo svim srcem. Najzad je doneo odluku i oženio je Mašu jednog subotnjeg jutra. Ukoliko vas zanima šta se posle dogodilo pročitajte ovde.

Preporučeno