Prije dvije decenije je Hasan Dudić bio jedan od najpoznatijih i najtraženijih folkera u Srbiji koji je danas spao na prosijački štap. On je za medije rekao kako nije uspio da dobije nacionalnu penziju i nema nikakvih prihoda a troškovi su mu ogromni i ni sam ne zna kako spaja kraj sa krajem.

On je ogorčen što od države nije dobio ništa i kaže da mu je jedino preostalo da pred državnim institucijama štrajkuje glađu. Hasan je prije nekoliko godina doživio nesreću nakon koje je otišao u invalidsku penziju ali taj iznos je toliko mali da mu nije dovoljan ni za plaćanje računa. On je rekao da ga često zovu Gordana Šaulić i njena kćerka Sanela koje ga uvijek pitaju da li mu nešto treba a on iz ponosa ne bi od njih tražio novac i kako kaže radije bi umro i jeo hljeb i mlijeko tri dana.

Inače Hasan je sa pokojnim Šabanom bio u srodstvu a bili su i veliki prijatelji. Hasan kaže da se on pored toga što je bio pjevač uvijek borio i za prava manjina a to radi i danas i kako kaže ne proziva on nikoga ko je dobio nacionalnu penziju ali je siguran da ima onih koji je uživaju a imaju manje zaslueg od njega.

On je uz sve to i narušenog zdravlja i pije nekoliko vrsta lijekova a kako kaže korona ga je dotukla. Zbog loše imovinske situacije kupi samo neke od lijekova koje mu je doktor prepisao a podsjetio je i da je bio u banji gdje je bilo veliko sumporno isparavanje a on je alergičan. Njemu je pozlilo i doživio je i kliničku smrt i jedva su uspjeli da ga povrate. On je tada prebačen u Beograd gdje je nastavio liječenje ali su posljedice ostale i dan danas.

Preporučujemo