U nastavku današnjeg članka donosimo vam vrlo zanimljivu temu koja će vas svakako zanimati, a vezana je za zdravlje koje svakodnevno zanemarujemo i na koje ne obraćamo pažnju. Mnogi od nas imaju mnoge nezdrave navike, a većina nas je sklona ovim lošim navikama, koje dovode do nakupljanja masnih naslaga u ćelijama jetre. Da bi se sprečilo nakupljanje masti u ćelijama jetre, potrebno je jesti hranu koju Srbi vole redovno da jedu.

Govoreći o siru i mladosti, mnoge loše navike koje većina nas razvija mogu dovesti do taloženja masti u ćelijama jetre. Nutricionista Nurija Dijanova je istakla da je za sprečavanje i smanjenje taloženja masnoće dovoljno siru dodati svež sir. Kako piše Vesti-online, domaći sir, uglavnom mladi sir, ima jedan od najboljih nutritivnih profila, uključujući metionin.Ova aminokiselina je veoma efikasna za jetru i može pomoći u lečenju gotovo svih oboljenja ovog organa.

 

 

“Smatram da upravo metionin pomaže da se smanji količina masti u jetri. Naučno rečeno, možemo reći da sveži sir poboljšava metabolizam ćelija jetre”, objasnila je nutricionistkinja. Da bi se postigao lekoviti efekat, dnevno je potrebno da se jede najmanje 50 grama mladog sira. 

Preporučujemo