Jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu bio je James Dean, smatran najvećim zavodnikom svog vremena i miljenikom žena u Holivudu, koji je mogao imati skoro svakoga koga je poželio osim njega u svom kratkotrajnom One koje voliš do kraja tvog života. Rođen 1931. u Merionu u Indijani, Džejms je bio veoma vezan za svoju majku, uvek je govorio da ga samo ona može razumeti.

Kada je imao samo 9 godina, umrla je od opake bolesti koja mu je zauvek promenila život, jer ga je otac poslao kod strica i tetke na njihovu farmu, a njih dvoje su imali komplikovan odnos do Deanove smrti. Džejms je glavni muški lik filma dok metodistički ministar James Deward budi ljubav prema brzim automobilima, što ga na kraju košta života.Kada je otišao u Kaliforniju da studira pravo, Džejms je otkrio svoju ljubav prema glumi, a zbog uloga u filmovima Buntovnik bez razloga i Istočno od raja, javnost ga je videla kao lošeg dečka, što i nije tačno.

 

Iako je veoma stidljiv i ima izuzetan smisao za humor, pokazuje samo one koji su mu bliski. Džejms je stvorio imidž cool osobe koja nikada ne vadi cigaretu iz usta i pravi je od najobičnijih stvari. zaista brendirana odjeća poput jednostavne bijele majice i običnih farmerki. Zaveo je i Merilin Monro, Elizabet Tejlor, Džudi Garland i mnoge druge holivudske lepotice, ali nikada nije zaboravio ljubav svog života, Pjera Anđelija.

Oglasi - Advertisement