Kućanski poslovi spadaju u one koji su dosadniji ali i naporni i za njih je potrebno mnogo rada, truda i vremena a najgore je što se rezultati rijetko pohvale od strane ukućana. Od brisanja prašine i usisavanja, preko pranja suđa i veša, kuhanja pa do ostalih poslova koji spadaju u kućne mnogo žena pada s nogu od umora a uglavnom ih sve radimo na isti način već decenijama.

Zahvaljujući internetu u i društvenim mrežama možemo saznati jako piuno informacija ali i savjeta i trikova koji nam uveliko mogu olakšati život a mi vam danas donosimo jedan koji se odnosi na čišćenje kupatila. Kupatilo je uz kuhinju jedna od prostorija koja  se najviše koristi pa samim tim i prlja a treba uzeti u obzir i veliki broj bakterija koje se skupljaju u ovoj prostoriji.

Pored toga, najćešće su kupatila bez prozora, posebno u zgradama i soliterima, i ne postoji strujanje vazduha a vlaga je uvijek prisutna što pogoduje i stvaranju plijesni. To se najviše može primjetiti na fugama između pločica koje iako se trudite da svaki dan čistite kupatilo vrlo često budu prekrivene crnom bojom. Mnogo žena koristi za čišćenje fuga četkicu za zube i taj posao traje satima a samo nakon nekoliko dana one su opet prljave a što je najgore u njima se nakupljaju gljivice i bakterije.

Da biste to izbjegli dovoljna je samo jedna obična bijela svijeća koju sigurno već imate u svom domu. Kada sljedeći put budete čistili pločice i fuge posušite ih a onda fuge pređite svijećom koja će napraviti zaštitni sloj i u njih se više neće zavlačiti prljavština.

Preporučeno