Sezona je gotova! Da, ne ponovilo se! Doduše, ovaj dio se eventualno može ponoviti. Ima i drugih trenutaka, poput Wimbledona. Ostali, nema šanse…nikad! Novak Đoković pokorio je Torino i po šesti put u karijeri došao do finala Mastersa. Nakon svega, tu je i intervju za Kurir.

 

Slavlje je uglavnom bilo u krugu Novakove obitelji i tima, koji su bili oslonac Norwalka tijekom cijele sezone, posebice u razdoblju nakon Wimbledona i četiri dvoranska prvenstva na kojima je naš as igrao. WACKER-ova bespoštedna potpora za posljednje snage na Najviša razina Ljubav, predanost, profesionalizam, inteligencija. Stadionom se čuju glasovi Stefana i Tare koji ga bodre gotovo u svakoj pauzi između pogodaka, njegove supruge Jelene, ujaka Gorana, menadžera Eduarda i Ele Na te njegovih “konzula” Gorana Ivaniševića, Marka Panića i Ulisesa Badia . Uz njih, srpske doseljenike iz cijeloga svijeta (i okolnih zemalja), teniske globtrotere za koje se vezao, te razne gledatelje, bili su najljepši prikaz odavanja počasti ovom izvanrednom prvaku i prvaku jučer u i izvan Pala Alpitura noću, svi su jednoglasno skandirali njegovo ime.

 

Dirljivo, magično, dirljivo i vrijedno iskrenih suza radosnica kada razmišljate o tome kroz što je Novak Đoković prošao ove godine, i bitke koje je vodio. Zamolili smo ga da rezimira završetak sezone Kurira i pojasni svoje planove za iduću, 2023. godinu. Evo što je srpski teniser rekao:,

– Kraj sezone ne može biti bolji. Nakon pariškog finala u Wimbledonu sam imao samo jedan poraz i od tada samo pobjede. Pobijedio sam u tri od četiri dvoranske utakmice koje sam igrao; inače sam u dvorani dosta često bio uspješan tijekom svoje karijere. Uvjeti su mi bili pravi i tada sam našao svog najboljeg tenisa – Novaka za početak.

 

– Na kraju sezone vjerojatno neću biti toliko umoran i iscijeđen kao većina mojih protivnika jer nisam odigrao toliko utakmica kao oni. Završio sam sezonu, ali sam bio psihički i emocionalno iscrpljen na kraju sezone. Što se tiče tenisa, svaka igra na ovoj razini iscrpljuje te svaka razina zahtijeva puno energije. Osim toga, ova je godina bila toliko zahtjevna, neobična i čudna da iscrpljuje i mene i moje najbliže – kažu nam naši prvaci.

 

– Veselim se odmoru sljedećih nekoliko tjedana, ali nemam ni puno vremena jer bih se uskoro trebala početi pripremati za Australiju. Dobra vijest je da sada znam da ću tamo nastupiti. Savršeno mi odgovara i trudio sam se da imam jasan raspored, znam gdje i što igram, jer se tako mogu bolje pripremiti za sljedeću utakmicu i sezonu u cjelini.

 

– Nažalost, nekoliko puta ove sezone sam bio nesiguran – kao što sam vrlo nesiguran čekajući informaciju hoću li moći igrati na prvenstvu Australije i SAD-a. Srećom, sada toga nema, barem kada je Australija u pitanju – i Đokoviću je to drago.

 

– Što se tiče planova za sljedeću sezonu, ja točno znam koji su mi ciljevi, a znate i vi. Povrh toga, tamo sam osvojio naslove devet puta. Osjećam se dobro, pripremit ću se najbolje što mogu i pokušati započeti sezonu u Australiji na način na koji sam to radio veći dio karijere, a onda ćemo vidjeti što će biti – Novak Kraj našeg razgovora zvučao je hrabro za njega, i za sve one koji su mislili da je tenisač više od sportskog prvaka, u dramatičnoj, ali u konačnici trijumfalnoj godini. Ako nekome riječ “heroj” zvuči prejako, razmislite još jednom. Bravo Novac, uspio si!

Preporučujemo