Kao što i sami možete zaključiti, naša današnja tema će biti vremenska prognoza, koja nam je uvijek bitna jer svi želimo da znamo kakvo nas vrijeme čeka u narednim danima. Kada govorimo o ovom godišnjem dobu, čak i prije početka ljeta, imamo priliku čuti stručnjake kako kažu da ljeto nikada nije bilo toplije, odnosno nije se dešavalo u posljednjih 50 ili više godina. Upravo se to dogodilo, a imamo priliku i sami da se uvjerimo.

 

Imali smo veoma visoke temperature i toplotne talase, kada je temperatura bila preko 40 stepeni, onda je kao i obično došlo nevreme, praćeno grmljavinom, kišom i nevremenom. To je u najnovijoj prognozi rekao poznati meteorolog Marko Čubrilo, koji nam je u najnovijoj prognozi otkrio kakvo će nam biti vrijeme još neko vrijeme.Po njegovim riječima, napustile su nas cikloni visokog vazduha koji vladaju na ovim prostorima, a sada je to bila manja masa vlažnog vazduha koja nam se približavala sa zapada.

Nakon 9.septembra očekuje još jače pogoršanje, kiša i veliko zahlađenje, pa u prognozi za narednu sedmicu stoji sljedeće: “Kasno posle podne i uveče na zapadu reigiona naoblačenje, ponegde uz kišu i pljuskove. To naoblačenje će se u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom dana polako premeštati na istok uslovljavajući ponegde prolaznu kišu ili pljuskove, pretežno nad središnjim predelima. Vetar danas slab, a sutra slab do umeren, severozapadni. Dnevni maksimum u oba dana uglavnom od +18 do +25 stepeni Celzijusa”.

Oglasi - Advertisement