Samo domaćica koja održava čistoću u svom domu zna koliki je to posao i koliko joj je truda i vremena potrebno da i očistila samo jednu prostoriju kako treba. Kažu da su kućni poslovi najgori, zato što niko ne vidi koliko je tu u stvari posla i niko domaćici nije pokazao zahvalnost zato što je sve u kući uredno i čisto i ni ne razmišljaju o tome da to sve neko mora očistiti i dovesti u red.

Ovo čišćenje je pored svega i fizički jako naporno i iscrpljujuće, a ako samo jedan dan nešto propustite, posla i prljavštine se nagomila kao da niste ništa radili mjesec dana. Domaćice koje sve ovo nose na svojim leđima najbolje znaju o čemu govorimo. Ipak, postoje načini i trikovi da se ovi poslovi olakšaju i brže završe sa istim rezultatom, a otkrole su ih žene koe se profesionalno bave čišćenjem tuđih domova. Jedna od njih je i žena po imenu Vesna koja je do sada u svojoj karijeri očistila i održavala preko 300 stanova i kuća i ona nam je prenijel neka svoja iskustva i dala par savjeta koji će vam uveliko olakšati život.

One se prije svega odnose na uštedu vremena i energije jedne domaćice koja vodi računa o sređivanju i čišćenju doma. Kada je u pitanju recimo čišćenje prašine, prvo treba krenuti od gornjih elemenata pa onda ići prema nižim nivoima jer na taj način ćete ukloniti svu prašinu. Ako se radi o peglanju, vrlo koristan savjet je da ispod odjeće koju pelate stavite aluminijsku foliju, jer ona zadržava toplotu, pa će odjeća automatski biti opeglana i sa donje strane, iako niste s te strane prešli peglom po njoj. Jako važna stvar je da se poslovi čišćenja odrade na vrijeme, recimo ako pripremate hranu, svaku posudu koju ste zaprljali, operite odmah, pa vam se neće nakupiti brdo suđa.

 

Preporučeno