Poznato je da je jedan od naskladnijih glumačkih parova u Srbiji onaj kojeg čine glumica Sloboda Mićalović i njen muž glumac Vojin Ćetković, te mnogi smatraju da su savršen par, a Sloboda je nedavno najavila, a sada je i zvanično ostvarila svoj plan da napusti nešto što je gradila više od 15 godina. Nije joj bilo lako da donese tu odluku koja joj je natjerala i suze na oči. Ona je priznala da je odluku donijela svojevoljno, samo nekoliko minuta prije nego li je izašla na scenu pozorišta. Slobodi je čitava situacija čudna, jer će sve ostati isto iako je ona već samovoljno odlučila da napusti.

” Cijele noći nisam spavala. Uzbuđena sam kao kada smo imali premijeru ‒ rekla je Sloboda Mićalović pred 300. a svoje posljednje izvođenje mjuzikla „Čikago“. Ona je svoju mastrelnu ulogu Roksi iz mjuzikla Čiikago, predala svojoj mlađoj koleginici:” Došle su neke nove predstave, pun mi je repertoar. „Čikago“ se sada igra vrlo rijetko, dešavalo se da se izvodi jednom u šest mjeseci, a to je za glumce i za predstavu pogubno. Želim da odem i da predstavu zapamtim kakva je bila. I lijepo je da odeš kada je lijepo” ‒ iskreno je rekla Sloboda za medije i sa suzama u očima zauvijek se oprostila od Roksi.

Podsjećanja radi, Sloboda je još kao djevojčica zakoračila na glumačku scenu kada se pojavila u emisiji kod pokojnog glumca Milorada Mandića Mande. On je početkom devdesetih vodio dječju emisiju “S one strane duge” koja je mnogima obilježila djetinjstvo.

Osim gostiju u studiju, te muzike i glume u emisiji, u emisiji je postojao i dio u kojem se družilo sa djecom iz drugih gradova u Srbiji. Manda je u to vrijemeobišao mnoge gradove, a posebna je priča vezana iu Leskovac jer sa tu po prvi puta na malom ekranu pojavila i Sloboda koja je tada imala samo devet godina

 

 

Preporučeno