Konačno je došlo i pravo ljeto u naše krajeve na veliko zadovoljstvo mnogih koji su jedva čekali na toplije i ljepše dane. tako je sa ljetom krenula i sezona godišnjih odmora i ljetovanja po raznim morskim obalama i drugim egzotičnim destinacijama. Mnogi već neko vrijeme znaju u koja će mjesta i zemlje na svoj odmor , mada je dosta i onih koji se još uvijek preračunavaju, jer za mnoge je to ipak preveliki trošak. I dalje su za građane Srbije najpopularnije destinacije Crna Gora i Grčka

Ipak, ove godine je posebna situacija jer je rat u Ukrajini izazvao veliku ekonomsku krizu, te se cijeli svijet suočava sa mnogim ekonomskim i finansijskim problemima. Poskupljenja su na sve strane, te su i cijene po raznim turističkim destinacijama ove godine mnogo veće i sve je mnogo skuplje nego li u odnosu na prošlu godinu, a plate se nisu povećale niti malo. Ipak, u ovome tekstu mi za vas imamo veoma zanimljivu priču a radi se o ženi koja se zove Ljubica i koja već godinama unazad zajedno sa svojim prijateljicama ljetuje po desetak dana, te za to vrijeme sve one zajedno potroše samo 20 eura. sve je počelo sa pitanjem koje je na društvenim mrežama postavio Milovan iz Užica: ” Koliko novca je potrebno za jedan dan ljetovanja u Grčkoj”

Na to njegovo pitanje je Ljubica, kako njemu, tako i svima ostalima otkrila svoju tajnu potrošnje na odmoru: “Ja i prijateljica stavimo u zajednički novčanik po 10 eura i bude nam dovoljno za 11 dana. Kafu pijemo u apartmanu, hljeb ne jedemo, sokove i druga pića ne pijemo, kupujemo kiselo mlijeko, povrće i voće, a suhomesnate proizvode nosimo od kuće i sa time skuhamo nešto na brzinu. Deset godina uvijek tako i nikad nismo potrošili više, što je mnogima za ne povjerovati. Ali, nas dvije smo penzionerke. a mladi naravno imaju veće prohtjeve”, napisala je ona na svom profilu.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučujemo