Neda Arnerić je važila za jednu od najljepših glumica u Jugoslaviji i ostvarila je niz uloga u domaćim filmovima a pažnju javnosti i medija je privlačila i svojim privatnim životom. Neda se naime udavala čak tri puta i njen prvi muž je bio njen kolega Dejan Karaklajić kojeg je upoznala na snimanju filma Užička republika.

Zbog toga što se jako zaljubila u njega Neda je nazvala svog agenta i rekla mu da odbija ulogu jer je odlučila da se uda. Iako je tada dobila i upozorenja da više neće dobijati inostrane uloge ona je ostala pri svome stavu ali su se Dejan i ona razveli nakon samo dvije godine. Njihova veza nije bila uspješna ali su ostali jako dobri prijatelji.

Nakon njega se Neda zaljubila u poznatog glumca Radeta Markovića koji je od nje bio stariji 32 godine i iako je ova ljubav bila osuđivana od svih njih dvoje su se vjenčali. Naime protiv njihove veze je bila i Nedina porodica, njena majka se žestoko prtivila ali ih Neda nije slušala i sa njim je u braku bila tri godine.

Kako je poslije rekla zahvaljujući njemu je zavoljela skijanje i prirodu te ozbiljnu muziku. Uz njega razliku u godinama nije osjećala i on je u njenom životu iamo veliku ulogu. I nakon razvoda sve dok je on bio živ kada god bi se sreli njih dvoje su se prisjećali zajedničkih trenutaka sa sjetom. Interesantno je da je Neda bila mlađa i od Radetovog sina Gorana koji je postao poznati reditelj a njemu njihov brak nije smetao. Ostatak pročitajte ovdje.

Oglasi - Advertisement