Kada je glumačka scena na Balkanu u pitanju, mnogi su mišljenja da se mnogo kvalitenije radilo, i da su znatno bolji glumci radili u vrijeme bivše Jugoslavije, te da su filmovi i sreije koje su se pravile u to vrijeme bile znatno kvalitetnije od ovih današnjih, jer je ta država ulagala u umjetnost i znala je koliko je sve to potrebno i važno. Iz toga razloga je Jugoslavija imala fantastične glumce, muzičare, sportiste, naučnike, a nekako su posebno glumci bili poštovani od strane svoje publike. Tako smo se dotakli i današnje teme, a radi se o poznatom glumcu, koji već neko vrijeme nije sa nama, a ako pogledate naslovnu sliku, možete da vidite kako je on izgledao u svojim tinejdžerskim danima

Vjerojatno su neki od vas već shvatili o kojem se glumcu radi. On je u karijeri odigrao mnoge uloge, kako na filmu, tako i na televiziji, ali i u pozorištu. radi se o Danilu Lazoviću, koji je bio veoma popularan na ovim našim prostorima, a vjerojatno je i vas barem jednom oduševio sa nekom svojom ulogom. Kada je njegova karijera u pitanju, već 1974. godine je ostvario ulogu u čuvenoj seriji “Otpisani”, a kasnije je glumio u serijama poput “Srećni ljudi”, “Porodično blago”, “Kraj dinastije Obrenović” i drugim. Igrao je i u mnogim pozorišnim predstavama, a ostvario se i sa ulogama u filmovima  “Lazar”, “Laf u srcu”, “Dvoboj za južnu prugu”, “Tri karte za Holivud” , ”Mala”i drugim.

Bio je odličan đak, a Akademiju dramskih umjetnosti je završio u Beogradu. Za njega se znalo da je volio kafanu, mada je bio i porodični čovjek, koji je najviše volio da svoje slobodno vrijeme provodi sa svojom porodicom koju je neizmjerno volio.

 

 

Preporučeno