Milovan Milutinović iz Užica ima 73 godine i ovih dana diplomirao je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu, te je na taj način postao jedan od najstarijih diplomaca u Srbiji. Ovaj novopečeni profesor fizičkog vaspitanja kaže da tu nije kraj, te da uskoro ima namjeru da upiše master, a zatim i doktorske studije: „Za četiri godine položio sam 36 ispita sa prosječnom ocjenom sedam. Nije bilo lako, bilo je predmeta koje sam polagao nekoliko puta i stolica se zagrijala. Sav taj trud kao što obično biva u životu se na kraju isplatio. Pojedini profesori su se šalili na račun mojih godina, ali ništa zlonamjerno nije bilo. Čak sam jednom dobio i veću ocjenu zbog moje upornosti i volje“, rekao je Milovan novinarima.

Da za njega ne postoje nikakve prepreke pokazuje i činjenica da je završne godine na studiju imao i korona virus, ali da se to nije odrazilo na njegovo polaganje ispita: “Mnogi iz moje okoline su bili skeptični i podsmijevali se mojoj odluci da pod stare dane upišem fakultet, ali sve sam ih demantovao“, kaže ovaj svježi diplomac. Inače u garu u kojem živi Milovan je poznat kao ”užički Supermen”, a da je zaslužio taj naziv on je dokazao u nekoliko navrata. Bavi se sportom, bodibildingom, a pješke je išao do Londona i Moskve:

„Mladima bih poručio da je najvažnije da imaju svoj jasan cilj i da streme ka njemu. Da nikad ne odustaju ma kako im se okolnosti učinile teške. Кo hoće nađe način, a ko neće nađe izgovor“, poručio je ovaj Užičanin. Još je i dodao da mu je cilj da svoje znanje i iskustvo iskoristi za edukovanje mladih ljudi, pa tako mu je namjera da otvori Akademiju za bodibilding i za fitnes.

 

 

Preporučeno