Mnogi ljudi širom svijeta vole da se bave vrtlarstvom jer je to aktivnost koja ih ispunjava, omogućava im tjelovježbu i kontakt sa prirodom koji je danas skoro pa izgubljen. Kako nam se bliži proljeće, odlučili smo da vam otkrijemo par jednostavnih i jeftinih trikova kako biste vaše vrtlarstvo podigli na nivo najboljih vrtlara u svijetu te uštedili mnogo novca, a dobili nazad još trostruko od majke prirode.

Dobar način kako biste poštedili vaš okoliš i doprinijeli pokretu reciklaže je da koristite karton za jaja ili potrošene rolne toalet papira kako biste posadili vaše biljke. Možete vašu novu biljku staviti u kornet, ali u tom slučaju nemojte stavljati puno vode. Pored toga, plastičnu flašu možete koristiti kao plastenik. Flašu presjecite napola i sipajte zemlju unutra, a drugi dio stavite preko samo ako je hladno.

Za sadnju možete koristiti i obične stvari iz kuhinje kao što su kalupi za muffine kako biste napravili obrazac na zemlji. Isto tako, od vremenskih nepogoda i hladnoće možete vaše biljke zaštititi tako što ćete iskoristiti providnu foliju.

Da biste otjerali divlje životinje koje mogu biti štetočine kao npr. zečevi, zabijte plastične viljuške u pod i neće smjeti ni prići vašim biljkama. Kamenje možete koristiti kao oznake mjesta na kojima ste posadili vaše biljke a jedan zgodan trik da čuvate vaše biljke zadovoljnima je da flaše napunite vodom i zabijete u zemlju u velikim saksijama kako bi biljke to mogle koristiti kao rezervoar vode kad im je potrebno. Priroda će vas trostruko nagraditi za vaš uložen trud. Napišite u komentar da li ste isprobali ove trikove i da li ste zadovoljni rezultatima.

Preporučeno