Jedan od najuspješnijih tenisera Hrvatske je svakako Goran Ivanišević, kojeg u posljednje vrijeme imamo prilike gledati kao trenera Novaka Đokovića. Za njega se zna da je na čudesan način osvojio samo jedan Wimbldon u svojoj karijeri, a i njegov privatni život je bio interesantan medijima, posebno njegov ljubavni život. Goran je uvijek bio vezan uz svoju porodicu, ali malo je poznato da je njegova starija sestra bolovala od leukemije i da je veliki dio svoga života vodila veliku bitku sa ovom teškom bolešću.

Ta borba je trajala preko trideset godina, da bi na kraju Goranova sestra Srđana preminula u svojoj 52. godini života nakon operacije srca. Ona je iza sebe ostavila troje djece, a od Gorana je bila starija 5 godina. Goran je imao samo 17 godina kada je saznao da je njegova sestra teško bolesna, a pred sam put u Australiju njegov otac Srđan mu je bio rekao da se oni sada moraju posvetiti Srđani, te da Goran na turniru mora da da sve od sebe, ali će biti sam. Goran je ispričao da noć nakon što je saznao da mu je sestra bolesna, nije uopšte spavao, te je samo razmišljao na koji način da joj pomogne, jer su terapije za njenu bolest bile veoma skupe. Nagradni fond koji je tada uzeo na turniru je uzeo u gotovini  i sve je ponio sa sobom

Kada je došao kući, novac je odmah dao svome ocu da imaju za sestrino liječenje. Ona je tada prošla kroz terapije zračenja i bolest je bila uništena od te terapije, ali joj je ta terapija bila oštetila meko tkivo, te su joj stradali pluća i srce. Na kraju je Srđana preminula u svojoj 52. godini i sahranjena je u svome rodnom Splitu uz pjesmu Olivera Dragojevića, ”Moj lipi anđele”

 

 

 

 

Preporučeno