Jedna od najvećih legendi jugoslovenske muzičke scene je svakako bio pjevač Mišo Kovač, koji je i dan danas aktivan i sa snimanjem pjesama i sa koncertima. On je u svojoj karijeri otpjevao veliki broj hitova koji su postali pravi evergreen. Kada je njegov privatni život u pitanju, on je u jednom periodu bio glavna tema medija u regiji kada je ušao u ljubavnu vezu sa tinejdžerkom koja je u to vrijeme bila izabrana za Miss. Kada je došlo do tog njihovog sudbonosnog susreta, Mišo je imao 30 godina i bio je oženjen, a Anita je imala samo 18 godina te je bila proglašena za najljepšu na izboru za Miss. Ona je nakon toga počela svoju karijeru manekenke, a njihova ljubav je bila velika, tako da se Mišo zbog nje i razveo, te je oženio Anitu, mada su njeni bili protiv te veze, te su smatrali da će Mišo Aniti donijeti samo nevolje u životu.

Mišo je bio zaljubljen preko ušiju, te su se u početku viđali tajno, ali na kraju je on svojoj supruzi priznao sve, a nakon toga je otišao na turneju po Bosni i Hercegovini koja je trajala dva mjeseca, a Anita ga je svako malo posjećivala. Mišo je kasnije u razgovoru sa novinarima otkrio kako je njihova veza nailazila na mnoge poteškoće, ali da je on svim silama se trudio da budu zajedno

U braku su njih dvoje dbili i dvoje djece, kćerku Ivanu i sina Edija, a skrasili su se u svome luksuznom stanu u Zagrebu u koji su se uvijek vraćali nakon mnogih putovanja. Ipak, početkom devedesetih život je izgubio njihov sin Edi što je razorilo porodicu. Mišo je pao u veliku depresiju, te je bio stalno pod tabletama, a Anita je shvatila da svoj život ipak mora nastaviti. Nakon toga je kao bomba odjeknula vijest da je Mišo napustio Anitu zbog druge žene Silvije Conte-Calvi Marković.

Preporučujemo